VoetreflexPlus™ en Oncoreflex

 

VoetreflexPlus™  is een therapie waarbij met behulp van massage van de voeten en onderbenen het hele energiesysteem in het lichaam wordt gestimuleerd. Door middel van deze massage ontstaat ontspanning in het lichaam wat een zeer positief effect heeft op eventuele acute en chronische lichamelijke en/of geestelijke klachten.

 

Wat is Voetreflexologie

Ons hele lichaam is terug te vinden op o.a. onze voeten, in de vorm van reflexzones. Reflexzones zijn  “gebieden” op de voet die een lichaamsdeel, klier of orgaan weerspiegelen. Door middel van massage van deze reflexzones wordt de bloed– en energiedoorstroming verbeterd en het zenuwstelsel positief beïnvloed. Het lichaam wordt gestimuleerd om ten eerste te ontspannen om van daaruit het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te wenden en afvalstoffen af te voeren. Hierdoor worden blokkades opgeheven en kunnen lichamelijke en geestelijke klachten verminderen of verdwijnen.

 

Chinese Voetreflexologie

De basis voor Voetreflexologie
is enkele  duizenden jaren geleden gelegd in o.a. China. De Chinezen
combineren de reflexzones met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Daar waar de westerse Voetreflexologie therapeut alleen de voeten masseert,  masseert de Chinese Voetreflexoloog ook de onderarmen, handen, onderbenen en  knieën, en de daarop gelegen acupunctuurpunten en meridianen.

Hierdoor komt er een betere energie doorstroming op gang waardoor het effect van de massage groter is. Een
combinatie van Chinese en Westerse voetreflexologie maakt de behandeling nog completer.

 

Voor wie is VoetreflexPlus™ bedoeld:

VoetreflexPlus™ is voor zowel jong als oud. Bijna alle klachten kunnen m.b.v. VoetreflexPlus™ verbeteren of zelfs helemaal verdwijnen.

Denk hierbij niet alleen aan lichamelijke klachten zoals buikklachten, bedplassen, migraine, hoofdpijn, spierpijn, gewrichtsklachten, rugklachten, nek en schouderklachten. Ook klachten als burn-out, depressie, hooikoorts, stervensbegeleiding, rouwverwerking (ook bij scheidingen en werkverlies), menstruatieklachten, overgangsklachten, slaapproblemen, ADHD en dyslexie kunnen behandeld worden.

Heeft u een klacht en wilt u weten wat ik voor u kan betekenen. Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Oncologische Reflexologie

Oncologie. Helaas zijn er steeds meer mensen die hiermee te maken krijgen.

OncoReflex® kan hierbij ondersteuning bieden voor en tijdens de reguliere behandeling van chemokuren, bestralingen en/of operaties. Maar ook nadat U klaar bent met de reguliere behandelingen  zijn er nog veel klachten waarvoor ik u kan behandelen of bij kan begeleiden.

Denk hierbij o.a. aan: Misselijkheid, pijn of gevoelloze handen of voeten, vermoeidheid, diarree, spijsverteringsklachten. 

Niet alleen de lichamelijke klachten maar vooral ook de psychische klachten worden tijdens deze behandelingen meegenomen (o.a. angsten, onrust, slapeloosheid). 

Door de vermindering van deze klachten en doordat uw immuunsysteem in balans gehouden wordt zult u vitaler zijn om de behandeling van de reguliere geneeskunde te ondergaan. 

Juist in zo’n hectische periode is ontspannen en (aan)geraakt worden zo belangrijk!