Acupunctuur en Tuina Massage

Acupunctuur en Tuina Massage

Acupunctuur en Tuina (Chinese Medische Lichaamsmassage) maken deel uit van een eeuwenoude Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG), die niet alleen pijn bestrijdt, maar ook zoekt naar de oorzaken van klachten. Door het lichaam lopen talloze energiebanen (meridianen) die ervoor zorgen dat organen hun werk goed kunnen blijven doen. Wanneer deze innerlijke energiestromen geblokkeerd of verstoord raken door invloeden van buitenaf, kan dit de functie van organen aantasten waardoor lichamelijke klachten optreden. Acupunctuur en Tuina helpen bij het opruimen van blokkades, zorgt ervoor dat de Qi (energie/levenskracht) weer vrij kan stromen zodat het lichaam de kans krijgt om zichzelf te genezen.

Acupunctuur en Tuina is voor alle leeftijden geschikt, zelfs voor baby’s. Het kan samen toegepast worden in één behandeling maar ook los van elkaar.

Voor baby’s, kleine kinderen en als de acupunctuur naald meer spanning geeft dan ontspanning maak ik gebruik van kleurenpunctuur ipv Acupunctuur.

Tijdens acupunctuur maak ik niet alleen gebruik van de Klassieke Chinese acupunctuur maar ook van de dr. TAN Balance Methode. Het grote verschil tussen deze twee is dat bij de dr. TAN Balance Methode de behandeling vooral plaats zal vinden op de ledenmaten en het hoofd en bij de Klassieke Chinese acupunctuur  op het totale lichaam.

IMG_4742